Η μόδα του χθες και του σήμερα!

2016-02-23 10:54

Η μόδα του χθες και του σήμερα!

    Αρκετές εβδομάδας η Ερτ2 προβάλει μια ισπανική σειρά «El tiempo entre costuras» όπου το θέμα της σειράς είναι η ζωή μιας νέας μοδίστρας που παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν βρίσκεται έγκυος, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Καθώς συμμαχία της Ισπανίας με τη ναζιστική Γερμανία βαθαίνει, παίρνει μια νέα ταυτότητα και γίνεται μια υψηλής ραπτικής στυλίστας σε συζύγους των Ναζί. Σύντομα παρασύρεται από την πολιτική ίντριγκα, όταν αρχίζει να βοηθάει τη βρετανική μυστική υπηρεσία κωδικοποιώντας μηνύματα στις ραφές των φορεμάτων. Δεν θέλω όμως να σταθώ στο θέμα της σειράς όσο στο στυλ ντυσίματος της γυναίκας εκείνης της εποχής. Μιας εποχής δύσκολης γιατί είχε ξεκινήσει ο πόλεμος, όμως οι γυναίκες φρόντιζαν τον εαυτό τους και ήθελαν να είναι σικ σε οποιαδήποτε εμφάνιση τους.

    Βλέποντας λοιπόν καθημερινά αυτή την σειρά παρατήρησα μια άλλη πλευρά της γυναικείας ομορφιάς!!! Η καλοντυμένη γυναίκα είναι είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας σκέφτηκα. Απίστευτα όμορφα μακριά φορέματα με χρώμα και λουλούδια, μεσάτες φούστες, καπέλα, πουκάμισα, τσάντες, κοσμήματα…… δεν υπάρχουν πια!!! Έχουν μείνει σε κάποιο ξεχασμένο ράφι της γιαγιάς μας. Που ούτε η ίδια πια δεν τα θυμάται γιατί πολύ απλά σβήστηκαν από το μυαλό της. Γιατί οι σχεδιαστές ξέχασαν να ντύνουν την γυναίκα!!!Στην εικόνα φαίνεται η διαφορά:

Για ένα διάστημα μόνο την έγδυναν…

Τι είναι αυτό που τους οδηγεί να φτιάχνουν ρούχα που πιστέψτε με καμία γυναίκα δεν ενθουσιάζουν? Τελικά κάποιος μας οδηγεί στην έντονη εξωτερική εμφάνιση χωρίς γούστο για να καλύψει την πραγματική ομορφιά της γυναίκας. Έχετε αναρωτηθεί γιατί γίνετε αυτό?

Κάνω μια μικρή αναζήτηση στο Google Τι θα φορεθεί την άνοιξη του 2016…..είμαστε για γέλια… Τάσεις από την Αφρική λέει ο Βαλεντίνο και θα τρέξουν όλοι να τον αντιγράψουν.. Να τα φορέματα τα διαφανή με τα πούπουλα στο λαιμό και τα ανέκφραστα μοντέλα του να μην μπορούν να τα υποστηρίξουν…. Γιατί άραγε??? Η εικόνα μιλάει απο μόνη της 

Η κάθε γυναίκα έχει το δικό της στυλ, την δική της ομορφιά πρέπει οι σχεδιαστές να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Αναζητήστε πατρόν από παλιούς σχεδιαστές και δουλέψτε πάνω σε αυτά…. Βαρεθήκαμε να φοράμε ότι να ναι γιατί απλά κάποιοι δεν έχουν γούστο......

 

                                                                                                            E.L.