Βότανα!!!!Υγεία απο το φαρμακείο του θεού

2016-01-27 13:07

" Στην εποχή μας, που η πλειοψηφία της ανθρωπότητας έχει απομακρυνθεί από τούς φυσικούς τρόπους ζωής, και η αρρώστια, η οφειλόμενη σ'αυτή την αλλαγή, απειλεί, πρέπει να στραφούμε και πάλι στα φαρμακευτικά βότανα, με τα οποία ο Θεός, στη Μεγαλοσύνη του, μας εφοδίασε από τις αρχές του χρόνου."   ( Μαρία Τρέμπεν) 

 

Υγεία απο το φαρμακείο του θεού (Βότανα)
Στο βιβλίο της Μαρία Τρεμπέν "Υγεία  απο το φαρμακείο του Θεού" βλέπουμε την Μεγαλοσύνη του Θεού στον άνθρωπο που μέσα απο τα βότανα του χαρίζει την υγεία !!! Είναι πολύ σημαντικο να γνωρίζουμε ότι πριν την εξέλιξη της ιατρικής ο ανθρωπος χρησιμοποιούσε τα βότανα για ίαση απο διάφορες ασθένειες ή παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα: Τα αρωματικά φυτά και βότανα είχαν μια ιδιαίτερη θέση σους ανθρώπους όλων των λαών και όλων των εποχών.
Πάντα θεωρήθηκαν σα γενναιοδωρία της μητέρας Φύσης αλλά και έκφραση της ομορφιάς. Μας προσφέρουν τροφή, οξυγόνο, άρωμα, ομορφιά και γενικότερα υγεία. Σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν περιοχές που είχε αναπτυχθεί η βοτανοσυλλογή για θεραπευτικούς σκοπούς. Τέτοιοι τόποι ήταν τα βουνά της Πίνδου, η Κρήτη, ο Ταΰγετος, το Άγιο Όρος και άλλα μέρη.Η συλλογή των βοτάνων απαιτούσε μυστικότητα και προσοχή για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους. Ακόμη κι ο πρωτόγονος άνθρωπος είχε ανακαλύψει ότι πολλά φυτά-βότανα βοηθούσαν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν δύσκολες αρρώστιες. Οι πληροφορίες που έχουμε για τη χρήση των βοτάνων από τα αρχαία χρόνια είναι αρκετές. Έχουν βρεθεί πινακίδες που αναφέρονται σε βότανα στα ανάκτορα της Κνωσού, της Πύλου, των Μυκηνών. Αποτέλεσαν πρώτη ύλη στη βιοτεχνική παραγωγή, στην ιατρική, στην αρωματοποιία, τη βαφική, πιθανότατα και στην κουζίνα. Ακόμα βρίσκουμε βότανα και σε προσφορές σε θεούς ή σε νεκρούς. Μερικά απ' τα βότανα που αναφέρονται είναι το κόλιαντρο, το κύμινο, το σησάμι, το σέλινο, το μάραθο, ο κρόκος, η μέντα, ο δυόσμος, το κρίταμον, ο σχίνος και πολλά άλλα.
Αναφορές για τα βότανα βρίσκουμε ακόμη σε αιγυπτιακούς παπύρους και συμπεραίνουμε ότι τα χρησιμοποιούσαν για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες εδώ και 4.000 χρόνια. Επίσης οι Κινέζοι, οι Βαβυλώνιοι και οι Σουμέριοι εκτιμούσαν τη θεραπευτική τους αξία.
Είναι γνωστό πως ο άνθρωπος αναζήτησε από την αρχαιότητα φάρμακα στη φύση.
Κάνοντας αυτή την αναδρομή στον χρόνο παρατηρούμε οτι όι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν τα βότανα σε όλους τους τομείς μα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η χρήση των βοτάνων στην ιατρική καθώς με αυτά όπως ανφέρεται ξεπερνούσαν τις δύσκολες αρρώστιες.
Πρέπει όμως να λαμβάνουμε τα βότανα με προσοχή ώστε η θεραπευτική αγωγή που γίνετε με χρήση βοτάνων να μην γίνει επιβλαβής, χρησιμοποιούμε λοιπόν τα βότανα σύμφωνα με την συνταγή που μας δίνει ο βοτανοθεραπευτής, Συνταγες για χρήση βοτάνων μπορούμε να βρούμε σε διάφορα βιβλία βοτανολογίας, σε Blog και σε site βοτάνων. Η χρήση βοτάνων όμως δεν ανερεί  την ιατρική διάγνωση και στην συνέχεια αγωγή που θα μας δώσει ο ιατρός. Μπορούμε να πίνουμε τα βότανα σε συνδιασμό με την ιατρική αγωγή.
Η σύγχρονη ιατρική έχει  αρχίσει και στρέφεται προς τον χώρο της εναλλακτικής θεραπείας η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο 25ο Διεθνες Συνέδριο Συνεχούς Εκπαίδευσης της Γερμανικής Ιατρικής Συνομοσπονδίας και του Αυστριακού Ιατρικού επιμελητηρίου το Μάρτιο του 1980 στο Μπάντγκασταϊν  της Αυστρίας όπου συμμετείχαν περίπου 1500 Ιατροί .
Σε επόμενη ανάρτηση θα αναλύσουμε διάφορα βότανα , τον τρόπο που γίνετε η συλλογή τους, πως γίνετε η παρασκευή τσαγιού , λαδιού, βάματος αλλά και που χρησιμεύει το κάθε ένα .