Σχέση μια μικρή λέξη με μεγάλη σημασία!!!!

2016-02-22 23:31

Σχέση μια μικρή λέξη με μεγάλη σημασία!!!!

 
 
 

    Ο καιρός έχει πάρει την όψη της άνοιξης για τα καλά… η μέρα έχει μεγαλώσει και οι άνθρωποι βγαίνουν να περπατήσουν στην παραλία για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.Κάπου ανάμεσα τους εγώ με έναν καφέ στο χέρι να περπατάω αργά και να ακούω κάτι αγαπημένο στο κινητό μου!!! Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που περπατάει πιασμένο από  το χέρι λίγα βήματα πιο πέρα μου τραβάει την προσοχή και με κάνει να αναρωτηθώ, πόσα χρόνια είναι μαζί? Τι τους κρατάει ακόμη μαζί?? Γιατί αυτοί οι δύο δεν έχουν βαρεθεί ο ένας τον άλλον??Τι δυσκολίες έχουν περάσει??? Άραγε είναι ερωτευμένοι ακόμη??? Κάποια στιγμή είδα ότι η κυρία με κοιτούσε, χαμογελάει σκέφτηκα ότι οι σκέψεις μου ακούγονταν δυνατά.

    Προσπερνώ το ζευγάρι, τους χαμογελώ και συνεχίζω την βόλτα μου. Βυθισμένη στις σκέψεις μου προσπάθησα να φέρω στο μυαλό μου και άλλα ζευγάρια αυτής της ηλικίας  και ναι ήταν εκεί όλα τα πρότυπα μπροστά μου άνθρωποι που πέρασαν μεγάλες δυσκολίες αλλά ποτέ δεν χάλασαν την σχέση τους. Τι τους κράτησε ενωμένους?

    Αυτό το περιστατικό  ήταν η αφορμή για να γράψω το παρακάτω άρθρο.

    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν σχέσεις μιας ώρας, μιας μέρας, ενός μήνα αλλά και σχέσεις που κρατάνε για μια ζωή. Τι έχει αλλάξει άραγε από την εποχή των γονιών μας γιατί πλέον οι νέοι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με τον σύντροφο μας?

Θεωρώ ότι για να υπάρχεις σε μια σχέση πρέπει να γνωρίζεις τι θέλεις από εσένα, τι μπορείς να προσφέρεις  στον σύντροφό σου και πόσο χρόνο θα του χαρίσεις. Όσο και αν ακούγεται περίεργο αν δεν έχεις ένα πλάνο για την σχέση σου δεν μπορείς να υπάρχεις μέσα σε αυτήν πάντα κάτι θα σου λείπει.

    Συνήθως όταν ερωτευόμαστε δεν επικρατεί η λογική, ναι αλλά τα 20 πέρασαν και εσύ ακόμη ψάχνεις το άλλο σου μισό γιατί δεν έχεις σκεφτεί τι λάθη έχεις στις προηγούμενες σχέσεις .

    Ερωτεύσου και  ερωτεύσου δυνατά με όλα τα σημεία του έρωτα!!! Αλλά πρώτα πρέπει να έχεις ερωτευτεί και κάποιον άλλον, κάποιον που τον ξέρεις πολύ καλά αλλά τον έχεις ξεχασμένο γιατί το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι είσαι μόνος/η και απεγνωσμένα πρέπει να βρεις κάποιον. Ξέρεις ποιον λέω ..τον εαυτό σου φυσικά. Όταν το είναι σου δεν είναι καλά τότε οποιαδήποτε σχέση θα είναι μια αποτυχία. Σε αυτό το σημείο πρέπει να μπει το πλάνο.

    Ερωτεύσου εσένα , αγάπησε εσένα, φρόντισε εσένα και τότε θα μπορέσεις να υπάρξεις σε μια σχέση. Γιατί αυτό το «φως» που θα βγαίνει από μέσα σου θα τραβήξει τα βλέμματα και θα τραβήξει τα καλά βλέμματα αυτά που θα σου δώσουν ευτυχία , αγάπη και που θα θέλουν να μείνουν για πάντα δίπλα σου.

    Όταν καταφέρεις να ερωτευτείς και θα έχεις βρει το άλλο σου μισό μην κάνεις το λάθος που κάνουμε όλοι…. Όχι δεν έδεσες τον γάιδαρο σου που λένε και στο χωριό μου, αντιθέτως προσπάθησε κάθε μέρα δίπλα του/της να είναι μια και μοναδική, η ρουτίνα σκοτώνει τον έρωτα, ακόμη και αν αυτός/η που έχεις δίπλα σου στην αρχή είναι  κλεισμένος/η στον καβούκι του/της βλέποντας εσένα θα παρακινηθεί για το επόμενο βήμα μαζί σου.

    Ξεκινώντας έτσι η σχέση δεν θα χαλάσει ποτέ ακόμη και αν έρθουν δυσκολίες, ακόμη και αν προσπαθήσουν τρίτα άτομα να μπουν ανάμεσα σας μην λυγίσετε είστε ένα εσείς οι δύο, κάντε μια υποχώρηση και προχωρήστε στην επόμενη μέρα που θα σας οδηγήσει σε πιο πολλά χαμόγελα.

    Η σχέση είναι σαν ένα κάστρο που έχει φρουρούς εσάς τους δύο, αν ένας από τους δύο κάνει πίσω το κάστρο θα πέσει και είναι άσχημο όταν χτίζεις κάτι να στο γκρεμίζουν.

    Οι εφήμερες σχέσεις φθείρουν το μυαλό , το σώμα και την καρδιά μην επιτρέψετε στον εαυτό σας κάτι τέτοιο.

    Πολλές φορές ακούμε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, λάθος η ρουτίνα είναι αυτή που κάνει την ζημιά. Μην φοβηθείτε να κάνετε το βήμα όταν είστε σίγουροι για τον/την σύντροφο σας και μην έχετε σαν δικαιολογία την οικονομική κρίση. Αν γυρίσετε στο παρελθόν θα δείτε πως δικοί σας άνθρωποι έκαναν οικογένεια χωρίς να έχουν τίποτα αλλά με αγώνα κατάφεραν να μεγαλώσουν παιδιά εσάς, εμάς όλους  γιατί να μην τους μιμηθούμε??

    Ας έχετε ως πρότυπο τους ηλικιωμένους που περπατούσαν στην παραλία χέρι χέρι και ας παραδειγματιστούμε από αυτό το ζευγάρι.

Κάνετε σχέσεις μην φοβάστε να πληγωθείτε, από τα λάθη μας μαθαίνουμε..

                                                                                                                                                        E.L.