Σχέσεις και οδηγός επιβίωσης!

2016-01-27 13:08

Σχέσεις και οδηγός επιβίωσης!

 

Σχέσεις....Θα ηταν πολυ πιο εύκολες αν στο σχολείο εκτός απο μαθηματικά και χημεία υπήρχε ενα μάθημα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Πως να μάθουμε να αγαπάμε να αγαπιόμαστε άλλωστε αυτό είναι η χημεία του έρωτα και ύστερα της αγάπης!!! Οι σχέσεις είναι ενα κομμάτι της ζωής του ανθρώπου που τον ακολουθεί σε ολα τα χρόνια της ζωής του άλλοτε με εξάρσεις άλλοτε με υφέσεις. Απο μικρές μαθαίναμε απο τα παραμύθια πως ο έρωτας είναι εύκολο πράγμα ο πρίγκιπας ερωτευέται την σταχτοπούτα που υπο σημερινές συνθήκες λόγω εγωισμού και prestige δεν θα γινόταν και ζουν ερωτευμένοι αγαπημένοι μεχρι τα βαθεία γεράματα χωρίς 'ιχνος προβλημάτων και ρουτίνας. Στις μέρες μας δύσκολο ..μην πω ψέμα και γίνω σκληρή .Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να θεωρήσει ενας άνθρωπος είναι πως η αγάπη είναι εύκολο πράγμα ειδικά οταν στις μέρες μας με την πρώτη δυσκολία κάποιος φεύγει για να μπορέσει να κρατήσει υγειή τον εαυτό του μιας και η σχέση τον έχει αρρωστήσει δυστυχώς. Παρακάτω θα παραθέσουμε εναν οδηγό επιβίωσης αν μπορούμε να τον ονομάσουμε ετσι για να μπορέσουν οι σχέσεις να γίνουν οσο μπορούν πιο ''εύκολες''.

1.Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Θα πρέπει να σεβόμαστε και να είμαστε διατεθημένοι να μάθουμε τον άλλον από το να κατηγορούμε πως ολα οσα κάνει ο άλλος είναι λάθος.

2.Η γκρίνια δεν βοηθάει. Το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει ειναι να μεγιστοποιήσει το υπάρχον πρόβλημα.Με τα χρόνια η σχέση διαβρώνεται αλλά πρέπει να κρατάμε τις καταστάσεις σε νορμαλ επίπεδα και οχι να τις κάνουμε χειρότερα. 

3. Φόβος. Στην πραγματική αγάπη δεν μπορεί να μην υπάρχει φόβος. Φόβος για το μέλλον , ανασφάλειες και έλλειψη εμπιστοσύνης ειναι πλεον στοιχεία ολων των σχέσεων καθως περνάνε τα χρόνια... μην το πέρνεται σαν μήνυμα πως είσαστε στην λάθος σχέση.

4.Η αγάπη δεν πέρνεται απο τον σύντροφο μας κερδίζεται οπως και η εμπιστοσύνη.Δυο αρετές που αν συνυπάρχουν μπορεί να οδηγήσουν την σχέση σε πολύ όμορφα μονοπάτια.Δοκιμάστε το 

5.Σεβασμός. Και αυτό δεν το αποζητούν μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες . Αυτό προστάζει  η συμβίωση δυο ανθρώπων μιας και οταν δεν υπάρχει αλληλοσεβασμοό και αλληλοεκτίμηση οι σχέσεις εχουν ημερομηνία λήξης.