Παραδοσιακή Φασολάδα!!!!

2016-02-05 11:33

Παραδοσιακή φασολάδα!!!

Είναι Παρασκευή....δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις και στο μυαλό σου έρχεται μόνο το κρέας!!!! Λάθος υπάρχουν πολλές συνταγές χωρίς κρέας που μπορείς να μαγειρέψεις. Μια απο αυτές είναι και η Φασολάδα είναι γρήγορη στο να μαγειρευτεί και πολύ νόστιμη!!!

 Όσπρια: Πρόκειται για μια ομάδα τροφίμων υψηλής θρεπτικής αξίας, με χαμηλή θερμιδική αξία, πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα. Είναι δε ενδεικτικό πως μια μερίδα μαγειρεμένα όσπρια μας τροφοδοτεί με πενταπλάσια ποσότητα φυτικών ινών σε σχέση με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και καλύπτει σχεδόν το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Μαγειρεμένα ως σούπα ή συνοδευτικά σε σαλάτα, αποτελούν ιδανική επιλογή για την περίοδο του χειμώνα που το σώμα μας έχει ανάγκη από βιταμίνες και σίδηρο.

Φακές, φασόλια, ρεβίθια, φάβα και ξερά κουκιά δεν θα πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο. Οι ειδικοί συνιστούν μάλιστα να καταναλώνουμε τουλάχιστον 3 μερίδες οσπρίων την εβδομάδα.

Υλικά:

·         750γρ Φασόλια

·         1 Κρεμμύδι

·         1 Σκελίδα σκόρδο

·         1 Καρότο

·         8-10 Φύλλα σέλινο

·         1 Κουταλιά της σούπας μπελτέ ντομάτας

·         1 Φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

·         Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φασόλια μας από το βράδυ σε μια λεκάνη με νερό για να φουσκώσουν. Το πρωί αδειάζουμε το νερό από την λεκάνη και αρχίζουμε την διαδικασία μαγειρέματος της φασολάδας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, κόβουμε σε ροδέλες στρογγυλές το καρότο και κόβουμε το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια( μπορούμε να το βάλουμε και ολόκληρο αν θέλουμε).

Ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το καρότο και το σέλινο τα οποία σοτάρουμε για λίγο.

Αφού τα λαχανικά μας μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε τα φασόλια τα αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν για 2 λεπτά  και στην συνέχεια προσθέτουμε τον μπελτέ τον οποίο έχουμε λιώσει σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Τέλος προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια μας. Το αφήνουμε να βράσει για 25-30 λεπτά.

 

Tips: Αν έχει πολύ νερό μπορείτε να την δέσετε με αλεύρι πως? Απλά σε ένα ποτηράκι του κρασιού βάλτε ζεστό νερό λίγο λεμόνι κ μια κουταλιά του γλυκού αλεύρι και νακατέψτε μέχρι να λιώσει το αλεύρι. Στην συνέχεια ρίξτε το στην κατσαρόλα την ώρα ακόμη που βράζει.