Μακαρόνια με κιμά, της μαμάς!!!!

2016-02-12 21:48

Μακαρόνια με κιμά, της «μαμάς»!!!

 

    Καθημερινά τα κανάλια στην τηλεόραση μας βομβαρδίζουν με συνταγές απείρου κάλλους… συνταγές από την Ανατολή, από την Ινδία, από την Κίνα, συνταγές με κρέμες γάλακτος, με γλυκές σάλτσες κλπ. Στην Ελλάδα του 2016 με την οικονομική κρίση να χτυπάει κόκκινο πιστεύω ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για αυτά!!!

    Τι είναι λοιπόν καλύτερο από τις παραδοσιακές  συνταγές και πόσο μάλλον συνταγές που μας έφτιαχνε η «μαμά» μας με υλικά από τον κήπο μας?? Που μύριζε όλη η γειτονιά γυρνώντας από το σχολείο το μεσημέρι….. και εξακολουθεί να μυρίζει το ίδιο και σήμερα που είμαι 30 χρονών.

    ΝΑΙ  αυτά τα φαγητά θέλω να τρώω για να θυμάμαι ότι στην Ελλάδα  του 2016 εξακολουθεί να είναι σημαντικό για όλους η οικογένεια.

    Η μαμά είναι αυτή που μας κρατάει ενωμένους στην οικογένεια, γι αυτό τον λόγο την σημερινή συνταγή την ονόμασα : Μακαρόνια με κιμά, της   μαμάς!!!

    Υλικά:

  • —  1 κιλό κιμά
  • —  1 κρεμμύδι ξερό
  • —  3 σκελίδες σκόρδο
  • —  ½ πιπεριά πράσινη
  • —  1 κουτ. Σούπας μαϊντανό
  • —  1 ποτηράκι κρασί
  • —  4 κουτ. Σούπας μπελτέ
  • —  2 φλυτζ. Τσαγιού λάδι
  • —  Αλάτι, πιπέρι
  • —  1 κανέλα
  • —  Μπαχάρι, γαρύφαλλο, πιπέρι(άτριφτο)

 

Εκτέλεση:

1.      Ρίχνουμε το λάδι μας μέσα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο.

2.      Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το σκόρδο και το ρίχνουμε να σοταριστεί (2-3 λεπτά)

3.      Προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο τσιγαρίζουμε για λίγο.

4.      Ρίχνουμε την πιπεριά, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά μας (κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο, πιπέρι) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

5.      Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι.

6.      Αφήνω τον κιμά να πιεί όλα τα υγρά του

7.      Λιώνω τον μπελτέ σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και τον ρίχνω στην κατσαρόλα μου.

8.      Προσθέτω περίπου ½ λίτρο νερό

9.      Βράζω τον κιμά για 1 ώρα περίπου

10.  Εάν χρειαστεί προσθέτω νερό.

 

Καλή επιτυχία !!!

 
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: www.youtube.com/watch?v=j8mIlpirhjs&feature=youtu.be