Χαλβάς σιμιγδαλένιος!!!
2016-03-07 11:48
Χαλβάς σιμιγδαλένιος!!!
Διανύουμε την τυρινή εβδομάδα και σύμφωνα με την εκκλησία μας αυτήν την εβδομάδα τρώμε τα πάντα εκτός απο κρέας. Μετά την καθαρή δευτέρα ξεκινάει η νηστεία του Σαρανταημέρου όπου βαδίζουμε για τα Θεία Πάθη. Δύσκολη περίοδος καθώς δεν τρώμε ούτε κρέας, ούτε γάλα, παρόλα αυτά έχουμε την δύναμη αφού ο Θεός αναγνωρίζει την προσπάθεια και την θυσία που κάνουν οι άνθρωποι να νηστεύσουν ώστε να έχουν μια θέση κοντά Του. Αυτές λοιπόν τις ημέρες μας έρχεται και η λυγούρα για κάτι γλυκό.....τι όμως θα μπορούσαμε να φάμε??? Ένα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό : χαλβάς ο σιμιγδαλένιος.
Υλικά:
-
1 ποτήρι του νερού λάδι
-
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι χοντρό
-
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
-
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
Φλούδα απο μισό πορτοκάλι
-
3-4 Καρφάκια γαρύφαλο
Εκτέλεση:
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει καλά και να λιώσει η ζάχαρη
-
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα το σιμιγδάλι
-
Προσθέτουμε λίγη κανέλα τριμμένη και στην συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι μας σιγά σιγά και ανακατεύουμε
-
Το μάτι της κουζίνας να είναι σε χαμηλη φωτιά γιατί το μείγμα μας πετάγεται.
-
Ανακατεύω έως ότου πιεί όλο το σιρόπι το σιμιγδάλι
-
το κατεβάζω απο την φωτιά και το βάζω σε μια φόρμα για κεικ. Το αναποδογυρίζω και έτοιμο..