Χαλβάς σιμιγδαλένιος!!!

2016-03-07 11:48

Χαλβάς σιμιγδαλένιος!!!

 
 
 
Διανύουμε την τυρινή εβδομάδα και σύμφωνα με την εκκλησία μας αυτήν την εβδομάδα τρώμε τα πάντα εκτός απο κρέας. Μετά την καθαρή δευτέρα ξεκινάει η νηστεία του Σαρανταημέρου όπου βαδίζουμε για τα Θεία Πάθη. Δύσκολη περίοδος καθώς δεν τρώμε ούτε κρέας, ούτε γάλα, παρόλα αυτά έχουμε την δύναμη αφού ο Θεός αναγνωρίζει την προσπάθεια και την θυσία που κάνουν οι άνθρωποι να νηστεύσουν ώστε να έχουν μια θέση κοντά Του. Αυτές λοιπόν τις ημέρες μας έρχεται και η λυγούρα για κάτι γλυκό.....τι όμως θα μπορούσαμε να φάμε??? Ένα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό : χαλβάς ο σιμιγδαλένιος.
 

Υλικά:

  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι χοντρό 
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Φλούδα απο μισό πορτοκάλι
  • 3-4 Καρφάκια γαρύφαλο
 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει καλά και να λιώσει η ζάχαρη
  2. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα το σιμιγδάλι
  3. Προσθέτουμε λίγη κανέλα τριμμένη και στην συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι μας σιγά σιγά και ανακατεύουμε
  4. Το μάτι της κουζίνας να είναι σε χαμηλη φωτιά γιατί το μείγμα μας πετάγεται.
  5. Ανακατεύω έως ότου πιεί όλο το σιρόπι το σιμιγδάλι 
  6. το κατεβάζω απο την φωτιά και το βάζω σε μια φόρμα για κεικ. Το αναποδογυρίζω και έτοιμο..
 
 
 
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλα, σταφίδες και ότι άλλο σας αρέσει.
 

Καλή επιτυχία!!!!

 

e.l.